The _imagingft C module is not installed 的解决办法

今天遇到一个需求,要给图片上增加文字水印的。还要发布出Windows版本。我决定用Python的PIL库完成。
程序一写好,我就迫不及待地去执行之。可是报错了。

The _imagingft C module is not installed 

搜索,搜索,终于找到一个结果来,貌似是说PIL的Release版本在编译的时候缺少了一些东西。需要使用者自己编译。
我可是在Windows下啊!!!要是在Linux下编译也就编译了。好吧,找个别人编译好的版本吧。

Pillow is a replacement for PIL, the Python Image Library,
which provides image processing functionality and supports
many file formats.

Note: use `from PIL import Image` instead of `import Image`. 

能用。好了。
打赏

点赞